Imperial Karlovy Vary Group – hrdý partner českých olympioniků

Už jen na hodiny se dá počítat čas do slavnostního zahájení XXIII. zimních olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu. Proběhne 9. února a až do 25. února 2018 se tu rozdají 102 sady medailí v 15 druzích sportu. Mezi 85 českými reprezentanty budou dvě obhájkyně zlata z minulé olympiády v Soči, Martina Sáblíková a Eva Samková, velké naděje vkládají fanoušci také do našich biatlonistů, hokejistů, rychlobruslařky Karolíny Erbanové či snowboardistky v obřím paralelním slalomu Ester Ledecké, která nastoupí i v klasickém sjezdu. 

Řada našich olympioniků si v rámci přípravy vyzkoušela i speciální lázeňskou relaxaci v karlovarském hotelu Imperial, který je, stejně jako Spa Resort Sanssouci a celá společnost Imperial Karlovy Vary, od května 2017 hrdým partnerem Českého olympijského týmu. Mimo jiné se tu setkali snowboardkrosařka Eva Samková, rychlobruslařka Martina Sáblíková, biatlonistka Gabriela Koukalová či krasobruslař Michal Březina. Všichni měli možnost si na vlastní kůži vyzkoušet zdejší světoznámou lázeňskou péči, luxusní ubytování a samozřejmě i vyhlášené kulinářské speciality.  

V historii zimních olympijských her, které se poprvé konaly v roce 1924, získali českoslovenští a posléze čeští sportovci celkem 49 zlatých medailí, samostatné České republice jich náleží sedm. Určitě nejslavnější bylo hokejové zlato z Nagana v roce 1998, další vítězství slavili lyžařský akrobat Aleš Valenta v Salte Lake City v roce 2002, běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová v Turíně roku 2006, rychlobruslařka Martina Sáblíková přivezla dvě zlaté z Vancouveru roku 2010 a další přidala o čtyři roky později v Soči. Tam byla úspěšná rovněž snowboardistka Eva Samková.

Nejmladší českou reprezentantkou bude v Jižní Koreji teprve osmnáctiletá krasobruslařka Anna Dušková, naopak titul nejstaršího olympionika patří devětatřicetiletému bobistovi Jakubu Havlínovi.

Je zajímavé, že ZOH 2018 se nesou pod hlavičkou okresu Pchjongčchang v provincii Kangwon necelých dvě stě kilometrů východně od Soulu. Hlavním městem olympijského sportu však bude Tegwalljong, ve kterém proběhne na nově vybudovaném stadionu slavnostní zahajovací i závěrečný ceremoniál. Sportovci změří své síly především v pobřežním Kangnungu, které bude hlavním centrem zejména halových sportů a hokeje, na lyžařských svazích se bude bojovat v horském středisku Jongpchjong, běžci, biatlonisté a například skokani na lyžích budou v Alpensii, kde se nachází i olympijská vesnice.

Společnost Imperial Karlovy Vary drží našim olympionikům v jihokorejském Pchjongčchangu palce. Fanděte s námi!