Jiří prskavec v reprezentaci - gratulujeme!

Prskavec si zajistil poslední volné místo mezi kajakářI a těší se na domácí evropu!
Čtyři závody, dva květnové víkendy a jedno jediné místo v kajakářské reprezentaci ve vodním slalomu. Kdo si jej pro letošní sezónu zajistí bylo jasné už po prvních třech závodech.

Ty s přehledem ovládl Jiří Prskavec, který z každého bral plný počet nominačních bodů. Už v sobotu se tak mohl radovat ze zajištěného místa. Nezadařilo se mu až při posledním nedělním závodě – na mistrovství republiky, kde obsadil až třetí, bronzovou příčku.

Prskavec byl už po prvních dvou nominačních závodech, které se jely minulý víkend na Trnávce, jednou nohou v reprezentaci. Z obou totiž bral plný počet – 10 nominačních bodů. Čekal ho těžký sobotní závod, před kterým mu bylo jasné, že když vyhraje, má to. A povedlo se. Už v sobotu se mohl radovat, že doplní Vítka Přindiše a Ondřeje Tunku na mistrovství Evropy, které se pojede už první červnový víkend takzvaně doma, v Troji. V závodě sice dojel až druhý, ale jelikož ho předjel jen Vít Přindiš, který má své místo v reprezentaci jisté díky stříbrné medaili z loňského mistrovství světa, znovu bral plný počet nominačních bodů.

I po sobotním vítězství se však musel soustředit. Nedělní závod byl současně mistrovstvím republiky. A Prskavec chtěl obhájit svůj loňský titul. V semifinále dojel s pětivteřinovým náskokem a ve finále chtěl předvést podobnou jízdu. Na začátku trati se však nevyhnul dvěma trestným dotekům branek, které ho odsunuly až na třetí místo. „Jsem spokojený, ale mrzí mě dnešní šťouchy, protože byly opravdu zbytečné,“ trošku smutně hodnotí Prskavec. Titul mistra republiky vybojoval Vavřinec Hradilek, který si tak vylepšil chuť po nepovedené nominaci. Jako druhý se umístil Vít Přindiš. I přes nedělní nepříliš povedenou finálovou jízdu však celý víkend hodnotí kladně. „Jsem v nominaci, většinu časů jsem měl nejrychlejších, a to se počítá. Teď je potřeba to jen vyladit směrem k mistrovství Evropy,“ těší se na červnové klání Prskavec a dodává: „Doufám, že se sem přijde podívat hodně fanoušků, vyjde počasí, vyhecuje se to do výšin a bude to krásný závod.“

GRATULUJEME! Jsme rádi, že patříme mezi partnery Jiřího Prskavce a držíme mu palce v dalších závodech!