Spokojený prskavec: z polska veze z sp bronz, konečně jel čistě

Krakov, Polsko: „Konečně jsem jel čistě,“ pochvaluje si Prskavec, který na druhém Světovém poháru v Polsku získal bronzovou medaili. Nestačil na prvního Joe Clarka (GB) a druhého Petera Kauzera (SLO) Na stupních vítězů to tak vypadalo naprosto stejně, jako po olympijském závodě v Riu.

Než Prskavec sedl do svého kajaku, měl už Brit Joe Clark svou finálovou jízdu za sebou. A jel neskutečně rychle. Jeho čas byl téměř o 3 vteřiny rychlejší než čas vítěze semifinále. Našeho českého kajakáře to však vyhecovalo k lepšímu výsledku. „Věděl jsem, že na to, abych vyhrál, musím jet opravdu dobře, a myslím si, že se mi jízda povedla,“ popisuje.

Na prvního Clarka to sice nakonec nestačilo, dnes byl o 1,77 vteřin rychlejší. A nestačilo to ani na druhého Slovince Petera Kauzera. S třetím místem je však Prskavec spokojený. „Sice mi netekla voda na brankách 7 a 8 a oproti své první jízdě jsem tam nechal asi vteřinu, ale jel jsem blízko svého maxima. Navíc jsem to sjel čistě, což je od olympiády poprvé. Jsem spokojený,“ okomentoval svůj výkon.

Trať v polském Krakově není jednoduchá – voda se často mění a nikdy nevíte, co od ní čekat. Prskavec na ni má jak krásné vzpomínky, tak i ty horší. Ve svých dvaceti letech si právě tady vyjel svůj první „dospělý“ titul mistra Evropy. Na druhou stranu se v roce 2015 jako největší favorit Mistrovství světa do 23 let před cílovou rovinkou převrátil a neprošel ani kvalifikací. „Na to, aby tady člověk vyhrál, tak se mu musí sejít úplně všechno a u mě to tak dneska nebylo. I tak si ale myslím, že jsem dokázal převést jízdu, se kterou jsem spokojený,“ usmívá se Prskavec.